Structură arhitecturală cu membrană tensionată

Descoperă Cortul Madness creat de Cort Ilcora, Săliște Sibiu. Cort pentru evenimente cu structură metalică confecționat pentru Unique Events.

Unique Events

Cort Ilcora a început colaborarea cu Unique Events, din Sighișoara, în vederea construirii și asamblării cortului Madness, al doilea model de acest fel construit în România, a cărei structură se distinge prin membrane tensionate și forme spectaculoase.

Modelul Madness, un exemplu de cort cu membrană tensionată

În România există doar două astfel de corturi. Modelul este realizat conform unui proiect creat de un inginer care a studiat în cadrul Technische Universität Vienna. În Europa există doar două facultăți de specializare în membrane tensionate.

Cu o suprafață la sol de 832 mp, cortul are elemente asemănătoare cu Opera din Sidney datorită acoperișului său excentric. Membrana tensionată și structura metalică asigură rezistență la vânt, ploaie sau zăpadă. Construcția dispune de un sistem de ventilație care oferă temperatura optimă indiferent de anotimp, iar lumina naturală creează o atmosferă plăcută în spațiul de la interior.

Inaugurarea modelului din incinta Unique Events a avut loc în prima jumătate a anului 2022, bucurându-se între timp de aprecierile celor care au avut ocazia să-și petreacă timpul în cadrul evenimentelor organizate. Modelul Madness se distinge prin creativitate și inovare în formă și structură metalică.

Așa cum am amintit, Madness este al doilea cort de evenimente din România construit cu membrană tensionată, primul aflându-se la Hanul Moara cu Noroc din Ineu, județul Arad. Amplasarea primului cort a respectat spațiul geografic și istoric de care Hanul din Ineu dispune și, pentru că locația se încadrează în tipologia satului transilvănean, a urmat stilul cârciumii care apare în cartea lui Ioan Slavici. În acel caz cortul a fost construit pe o structură de lemn.

Prin amplasarea cortului cu structură metalică din locația Unique Events, partenerii Cort Ilcora îmbină armonios modernitatea cu elementele turistice tradiționale pe care Sighișoara, singurul oraș-cetate locuit în permanență, le oferă. Este revigorant să afli că această locație nouă are potențialul de a crea povești. Și nu e deloc întâmplător că oamenii aleg să-și oficializeze aici poveștile speciale.

Modelul Madness, alegerea potrivită pentru evenimentele exclusiviste

Cortul Madness, cu o suprafață la sol de 832 mp, a cărei structură se distinge prin membrane tensionate și forme spectaculoase asemănătoare cu Opera din Sidney oferă o experiență unică atât pentru clienți, cât și pentru beneficiari cu ocazia diverselor evenimente organizate.

Nu uita, corturile de evenimente realizate de echipa Cort Ilcora pot fi adaptate și personalizate după preferințele beneficiarului, cu condiția ca suprafața disponibilă să fie mai mare de 600 mp.

Îndrăznește să creezi un loc aparte pentru orice ocazie specială. Contactează-ne pentru mai multe detalii.